Tag Archives: home office

Potomac, MD Renovation Features Dramatic Family Room Addition

project profile Potomac, MD Renovation Features Dramatic Family Room Addition

Homeowner Challenge: An active, Potomac, Maryland family with young children and two dogs planned to remain in their home during this phased renovation project which touched nearly every room and many of the exterior spaces. The homeowners wished to increase their livable space, move the children’s rooms to the same level as the master suite and add a two-story family room addition. The BOWA Solution: BOWA’s “Safety First” approach involved cordoning off areas of the home to be most affected, protecting the living space and fencing off exterior work to… Read More >

Traditional Home Renovation in McLean, VA

project profile Traditional McLean Home Renovation

Homeowner Challenge: The homeowners, who are avid entertainers, wanted to renovate the interior of their dark, dated home to bring it in line with their wonderful exterior spaces. Additionally, the clients wanted to remodel their master suite to include his-and-hers closets and a new master bath. The BOWA Solution: The BOWA team reworked the foyer staircase, creating a graceful barrel vaulted archway with two large storage and coat closets underneath. The existing stone fireplace in the family room was replaced with a high-efficiency gas fireplace and custom built-ins offering both storage and display space.… Read More >

Lower Level Renovation Creates Home Office in McLean, Virginia Home

project profile Lower Level Renovation Creates Home Office in McLean, Virginia Home 

Homeowner Challenge: The homeowner wanted a home office in the basement with a separate and private entrance for business visitors. He also wanted to renovate existing spaces for a more appealing transition from the main floor. The BOWA Solution: Improved access to the rear yard was created by fabricating and installing a new masonry retaining wall. Structural issues, such as moisture in the basement and a fireplace leak, were corrected simultaneously.  Inside, a stairway was reconfigured for entry into a fully-renovated light-filled space instead of a dark hallway.… Read More >