Tag Archives: row house

Complete Transformation of Washington, DC Rowhome

project profile Complete Transformation of Washington, DC Rowhome

Homeowner Challenge: Built in 1900, this DC rowhome originally housed three bedrooms and only one full bath located on the second level. The closed-concept first level floorplan did not allow any natural light to flow through the kitchen, living and dining areas, and the unfinished basement couldn’t be used for anything but storage as the ceiling height was too low. The BOWA Solution: The underlying goal of this renovation was to add more living space for the young family, while also improving the aesthetics, usefulness, and efficiency. The project involved underpinning, digging… Read More >

Georgetown Rowhome Renovation Delivers Chic Design and Functionality

project profile Georgetown Rowhome Renovation Delivers Chic Design and Functionality

Homeowner Challenge: This young couple’s Georgetown rowhome in Washington, DC had a traditional, closed layout. The kitchen was small and dark, and the space was not used efficiently. Additionally, the style was dated and didn’t match the liveliness and lifestyle of our clients. The homeowners also wished to keep a small outdoor area for entertaining and relaxing. The BOWA Solution: Our clients had small, but specific requests that influenced the design. They wanted to fit two full-size barstools at the kitchen island and create a designated dining area in the… Read More >

Industrial Chic Row Home Renovation in Dupont Circle, DC

project profile Industrial Chic Row Home Renovation in Dupont Circle, DC

Homeowner Challenge: The young couple who purchased this 1885 row home in Dupont Circle knew they would need to renovate to fit their growing family and unique design ideas. The townhouse’s traditional design was dated and didn’t match their personalities. The challenges of this renovation included a lack of natural light, a closed floor plan, and a generally dated look. The BOWA Solution: A renovation that touched almost every part of the house began with the BOWA team redesigning the dated stairs that obstructed the flow of natural light… Read More >